Een actuele RI&E is een wettelijke verplichting. Toch blijkt dat niet alle horecaondernemers de RI&E goed op orde hebben! Hoge kosten en onwetendheid zijn de meest genoemde redenen hiervoor. 

Natuurlijk snappen we bij FC Horeca dat in deze tijden een Risico, Inventarisatie & Evaluatie en de bijkomende kosten nu niet hoog op het prioriteitenlijstje staan. Daarentegen is het nu, met de huidige ontwikkelingen t.a.v. van bijv. besmettingsgevaar, nóg belangrijker om alles goed geregeld te hebben op het gebied van gezond en veilig werken. Voor gasten, medewerkers én jezelf. Daarnaast kan je bij het ontbreken van een RI&E hoge boetes verwachten en hebben arbeidsongevallen behoorlijke gevolgen! 

Daarom bieden wij onze diensten aan in gemakkelijke en betaalbare onderhoudsplannen die je volledig ontzorgen.

Dus kom bij de club van aanpakkers! Beheers je risico’s op de werkplek, denk o.a. aan:

  • Letsel door vallen
  • Ziekteverzuim 
  • Vervuilde vetkanalen
  • Snij- en brandwonden
  • Brandschade 
  • Agressie en geweld
  • Besmettingsgevaar
  • Imagoschade

Bekijk in onderstaande vlog hoe sterrenchef Fred Mustert van Restaurant Fred zijn RI&E heeft geregeld!


De ondersteuning van FC Horeca bij de Risico Inventarisatie en -Evaluatie bestaat uit:

  • Een inventarisatie van de risico’s op het gebied van veiligheid, gezondheid en welzijn, waaraan de medewerkers worden blootgesteld;
  • Het opstellen van maatregelen om risico’s te elimineren of te beperken en beheersbaar te maken;
  • De opzet van een Plan van Aanpak (PvA);
  • De toetsing van de RI&E door een SKO gecertificeerde Hoger Veiligheidskundige (HVK-er)
  • Adviseren en begeleiding van uitvoering van Plan van Aanpak
  • Actueel houden van RI&E en PvA bij eventuele veranderingen en aanvullingen
  • Mogelijkheden voor volledige ontzorging in abonnementsvorm. GEEN eenmalige hoge kosten!
  • Combi-abonnementen met BHV-cursus

Bij onze club kan je ook terecht voor BHV, reinigen van vetkanalen, desinfectiezuilen en meer!

Ja ik wil een gratis advies.