Reinigen van het vetafzuigsysteem


Door het koken en bakken hoopt vet zich op in de afzuigkanalen wat kan leiden tot levensgevaarlijke situaties zoals brand! Slechte hygiëne in de keuken en de afzuigkanalen is een gevaar voor jezelf, voor de gasten, maar ook de directe omgeving, zoals buren en voorbijgangers mogen geen last ondervinden van de gevaarlijke ophoping van vet in het afzuigkanaal en de vieze onhygiënische afzuiglucht afkomstig uit de keuken!

 De ‘vette’ afzuigkanalen laten reinigen en onderhouden is zeer belangrijk en essentieel voor een veilig en gezond binnenklimaat. De afzuigkanalen raken namelijk na enige tijd enorm vet en verontreinigd door alle kook-, bak en/of grill lucht uit de keuken. Vette afzetting in uw ventilatiekanalen zijn niet direct zichtbaar voor u en uw klanten, maar het is een noodzaak om deze met regelmaat volgens de HACCP richtlijnen van de NVWA te reinigen, zeker ook om schimmels en schadelijke bacteriën te voorkomen!

Vet is tevens snel ontvlambaar en als vet eenmaal vlam vat is er een grote kans dat er brand ontstaat.  Deze interne branden zijn moeilijk te blussen en de kans dat het vuur zich in een rap tempo uitbreid is dan ook veelal de oorzaak van vele keuken branden. Je verzekeringsmaatschappij stelt de grens van een inwendige vetafzetting op maximaal 0,5 millimeter dikte. Na reiniging van de afzuigkanalen ontvang je een certificaat waarmee je de verzekeraar weer gerust kan stellen.

FC Horeca kan een GRATIS inspectie voor je laten uitvoeren! Wij komen graag bij je langs om in kaart te brengen in hoeverre reinigen van het afzuigkanaal nodig is d.m.v. inspectierapport en onderhoudsplan.

Vertel mij meer!

Reiniging van luchtkanalen


Problemen die zich voor kunnen doen door vervuilde luchtkanalen zijn vervelende omgevingsluchtjes, vochtige woon- of werkomgevingen, schimmelvorming, geluidsoverlast en gezondheidsklachten. Om te voorkomen dat stof, virussen, schimmels en bacteriën zich verzamelen en verspreiden via de ventilatie- en luchtkanalen is periodiek onderhoud noodzakelijk.

Het regelmatig onderhouden en reinigen van luchtkanalen is essentieel voor een gezond binnen klimaat.

Door het gebruik vervuild het systeem, waardoor het systeem minder goed functioneert en er schadelijke schimmels, virussen, pollen en bacteriën de werkruimte worden in geblazen. Reinigen van het verse lucht aanvoerkanaal voorkomt klachten als hoofdpijn, geïrriteerde ogen, allergische reacties, duizeligheid en concentratie verlies.

90% van de luchtkanalen die door ons worden gereinigd, worden door middel van mechanische borsteltechniek schoongemaakt. Hiertoe wordt gebruik gemaakt van een borstel die bevestigd is aan een lange flexibele as. Aan het einde van de as zit een aandrijver die ervoor zorgt dat de borstel roteert waardoor het vuil loslaat. Het losgelaten vuil wordt dan zorgvuldig uit de kanalen gezogen.

Het resultaat is schone kanalen. Zo kunt u weer genieten van schone en frisse lucht in een woon- of werkomgeving.

Vertel mij meer!

Desinfectie dispensers


De vraag naar desinfectiemiddelen neemt in deze tijd door de steeds strengere hygiëne eisen, verder toe. FC Horeca biedt een ruime keuze in desinfectie dispensers en bijpassende desinfectiemiddelen die naar keuze geschikt zijn voor het desinfecteren van handen of oppervlaktes. Het desinfectiemiddel doodt virussen, bacteriën, schimmels en gisten.

Al onze desinfectiemiddelen zijn geschikt voor gebruik in hygiëne kritische sectoren zoals de horeca

U kunt de dispensers aanschaffen en kunt optioneel als extra service een navul abonnement afsluiten om je periodiek te verzekeren van voldoende professionele desinfecterende middelen.

Maar u kunt ook kiezen voor het gemak en de totale ontzorging met een abonnement; Voor zowel de dispenser als de desinfectiemiddelen betaald u per maand! Altijd je hygiëne op orde voor je gasten zonder omkijken!

Vertel mij meer!

Dieptereiniging van de keuken


Het reguliere dagelijkse onderhoud is niet voldoende voor optimale hygiëne. Vuil, vet en stof zetten zich namelijk ook af in, onder en achter keukenapparatuur.

Deze plaatsen worden tijdens het dagelijkse onderhoud vaak niet bereikt. Om optimale hygiëne te realiseren is in aanvulling op de dagelijkse schoonmaak dieptereiniging noodzakelijk. Tijdens deze periodieke grondige reiniging wordt keukenapparatuur gedemonteerd, gereinigd en weer gemonteerd. Zo wordt opgehoopte vervuiling ook op lastig bereikbare plaatsen verwijderd. Indien nodig wordt er ook gedesinfecteerd.

Vertel mij meer!

Waarom kiezen voor een FC Horeca Onderhoudsplan?

Vertel mij meer!
  • FC Horeca neemt de zorg van uw keukenonderhoud uit handen

  • Betrouwbaar gecertificeerde partners

  • Periodieke inspecties, GRATIS eerste inspectie

  • Certificaat waarmee uw verzekering op brand is afgedekt

  • Schoon apparatuur bespaart energiekosten

  • Verbetering van de HACCP en de luchtkwaliteit in uw keuken en restaurant

  • U verlengt de levensduur van uw ventilatiesysteem

  • Behouden van de capaciteit van uw installatie

  • GEEN eenmalige hoge kosten maar verdeeld in overzichtelijk onderhoud en ontzorging plan.

FC HORECA

WORD LID VAN FC HORECA

SLUIT JE AAN